Volkswagen’den yeni dört kapılı bir cabrio

 Volkswagen’den yeni dört kapılı bir cabrio
Okunuyor Volkswagen’den yeni dört kapılı bir cabrio

Proje, yalnızca 6 haftada hazırlandı.

Katlanır tavanlı T-Roc’un piyasayı yakıp kavurmasının ardından artık üstü açılır bir sedan da görmedik demeyiz. Volkswagen Brezilya’nın 30 mühendislik ekibi, “Polo Sedan” olarak da bilinen Virtus modelinin tavanını sökerek bir ilke imza attı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva’nın, São Bernardo do Campo’da bulunan fabrikaya ziyareti için özel olarak hazırlanan bu projeye ait hiçbir fotoğrafta Virtus’u, tavanı kapalı şekilde görmüyoruz. Yani araç, B ve C sütunlarından fazlasını kaybetmiş olabilir. VW’nin  Brezilya ekibi, bu aracın dingil mesafesini artırarak aracı genişletmeyi ve arka alanda daha ferah bir alan elde etmeyi başarmış. Ancak bu uzatma gereği yakıt deposunu küçülten ekip, tavanı söktükleri için gövdeyi sağlamlaştıran eklemeler yapmak zorunda kalmış. Buna ek olarak ön ve arka koltuklar arasında, arkadaki yolcuların ayağa kalkarken tutunabilmesi için bir metal bar yerleştirilmiş.

Bu üstü açık Virtus, Brezilya ekibi tarafından özel ziyaretler için modifiye edilen 5. araç oluyor. 1959, 1993 yıllarında Beetle 2003 yılında Polo Sedan ve 2005 yılında Fox modeli de türünün tek örneği olan değişimler geçirmişti. Devlet başkanının hazırlanan Virtus ile fabrikayı gezmesinin ardından fabrikaya taşınan Virtus ve az önce saydığımız araçların hepsi, fabrikanın müzesinde sergileniyorlar.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap