Volkswagen ve Renault ortaklık mı kuruyor?

 Volkswagen ve Renault ortaklık mı kuruyor?
Okunuyor Volkswagen ve Renault ortaklık mı kuruyor?

Almanya’nın öne çıkan kaynaklarından olan Handelsblatt, ortaya önemli bir iddia attı. Meslektaşlarımızın ifadelerine göre Volkswagen, Avrupa’ya özel giriş seviyesi bir elektrikli otomobil üretmek için ortaklık arıyor. Bu ortaklık planlarının en başında ise Renault geliyor.

Şimdilik Fransız üretici ile görüşme halinde olan VW’nin hedefi, 20.000 euro fiyat etiketine sahip bataryalı bir otomobil üretmek. Her iki marka da bu modelin yılda 200.000-250.000 adet arasında üretilmesini istiyor.

Renault, elektrikli dönüşümde büyük adımlar atmış durumda. Markanın henüz geçtiğimiz haftalarda tanıttığı şehir aracı Twingo, 2026 yılında satışa sunulacak. Bu modelin fiyatının 20.000 euro’nun altında olması bekleniyor.

Volkswagen ve Renault’nun, diğer Avrupalılar ile birlikte, asıl amacı ise Çin “işgalini” önleyebilmek. Çinli markaların yavaş yavaş Avrupa satış listelerine giriyor olması, Avrupalı üreticilerin elini ortaklık kozunu oynamaya itmiş durumda. Markalar, işbirlikleri ile maliyetleri azaltarak çok daha ucuz modellerin önünü açmak istiyor. Bu da bir noktada tüketicinin işine yarayacak.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap