Sony, elektrikli aracı ile adeta şov gerçekleştirdi

 Sony, elektrikli aracı ile adeta şov gerçekleştirdi
Okunuyor Sony, elektrikli aracı ile adeta şov gerçekleştirdi

CES fuarında Afeela prototipini sahneye çıkaran firma, izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı.

Sony ve Honda’nın iş birliği 2022 yılında başlamıştı. Birlikte çalışmaya başlayan ikilinin ortaklaşa kurduğu Sony Honda Mobility’nin ilk elektrikli otomobili Afeela olacak. Geçen yıl CES fuarında ilk kez tanıştığımız araç, bu yıl CES’te üretime hazır şekilde karşımıza çıkıyor.

Fakat işin en güzel kısmı, Sony’nin bu aradı sahneye çıkarırken nasıl bir yol izlediği. Sony Honda Mobility COO’su Izumi Kawanishi, elinde bir DualSense ile sahneye çıktıktan sonra aracı bu kontrolcü aracılığıyla sahneye sürdüğü etkileyici bir sunum yaptı.

İsmi çok havalı olmasa da Sony Honda Mobility Afeela, epey ilgi çekici bir otomobil. Önceki konseptte gördüğümüzün kameraların yerine konvansiyonel aynalar yerleştirilmiş. Ayrıca aracın ön tamponunda yepyeni bir tasarıma geçildiğini görüyoruz. Arkaya doğru uzayan far takımı eskisinden daha eğimli görünüyor. Arkaya baktığımızda ise plakalığın üstünde siyah bir çizgi eklendiğini ve tampon tasarımının ufak değişimler geçirdiğini görüyoruz.

CES 2020’de “Vision-S konsepti” olarak tanıtılan araç, özellikle içeride birçok değişim geçirdi. Baktığımız her yerde ekran bulunan iç tasarım, yoke tipi direksiyon ile tamamlanıyor. İkili kablosuz şarj imkanı sunulan konsolun üstünde ise sürücüyü izleyen bir kamera bulunuyor.

Teknik özelliklere bakarsak Afeela, çift elektromotorlu dört tekerden çeker bir alt yapıya sahip. Ayrı ayrı 245 bg üreten motorlar, 91 kWh hacimli bataryadan enerji alıyorlar. Şarj süreleri hakkında bilgi verilmemiş olsa da DC alt yapıda 150 kW, AC alt yapıda ise 11 kW şarj imkanı sunulacak. Planlarda değişiklik olmazsa Afeela, 2025 yılının sonlarında siparişe açılacak ve 2026 yılından itibaren müşterilerle buluşacak.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap