• Ana Sayfa
  • Avrupa
  • Hollanda’da Ulusal Temizlik Günü’nde yaklaşık 40.000 kişi çöp toplamaya yardım ediyor

Hollanda’da Ulusal Temizlik Günü’nde yaklaşık 40.000 kişi çöp toplamaya yardım ediyor

 Hollanda’da Ulusal Temizlik Günü’nde yaklaşık 40.000 kişi çöp toplamaya yardım ediyor
Okunuyor Hollanda’da Ulusal Temizlik Günü’nde yaklaşık 40.000 kişi çöp toplamaya yardım ediyor

Cumartesi günü, Ulusal temizlik gününe onbinlerce katılımcı şehirlerde, köylerde ve Maas Nehri kıyısındaki büyük miktarda çöpü temizledi. Depozito uygulanmaya başlandığından bu yana temizlikçiler eskisinden daha az kutu ve şişeyle karşılaştı. Ancak diğer atık türleri inatçı olmaya devam ediyor. Temizlik organizatörü Verpact’tan genel müdür Hester Klein Lankhorst, “Örneğin sakız ve sigara izmaritleri. Bir sigara izmaritinin o kadar uzun süre ortalıkta durduğunu ve muhtemelen çürüdüğünü fark etmeyeceğinizi aklınızda bulundurmalısınız” dedi. .

Bu, yıllık bahar temizliğinin 22. kez gerçekleştirilişiydi. Web sitesi aracılığıyla yaklaşık 40.000 kişi kaydoldu. Bu, kuruluşun yaklaşık 50.000 kayıt aldığı geçen yıla göre biraz daha az. Ancak Klein Lankhorst, eyleme genel olarak daha fazla insanın katıldığını ancak herkesin kaydolmadığını söyledi.

Ulusal Temizlik Günü’ne ek olarak, aynı anda Maas Nehri ve kolları boyunca büyük bir temizlik kampanyası da gerçekleştirildi. Maas Temizliği’ne önceki yıllara göre çok daha fazla insan katıldı. Eijsden ve Rotterdam arasındaki toplama alanının tamamında, yaklaşık 14.500 gönüllünün katıldığı 250 yerel temizlik gerçekleştirildi. Kampanyanın arkasındaki kuruluşun ilk tahminine göre bankaları 250.000 kilogramın üzerinde atıktan temizlediler.

Temizlik Günü’nün katılımcıları arasında Amersfoort’ta sörf tahtalarıyla sudaki çöpleri temizleyen kişiler de vardı. Verpact yöneticisi Klein Lankhorst, Bilthoven’da De Bilt belediye başkanı Sjoerd Potters ile dışarıdaydı ve sokakların zaten “makul derecede temiz” göründüğünü görmekten memnun oldular.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap