Düzensiz göçe yönelik baskı artıyor

 Düzensiz göçe yönelik baskı artıyor
Okunuyor Düzensiz göçe yönelik baskı artıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla ve Mersin başta olmak üzere 6 ilde insan kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenleri hedef alan “Kalkan-16” operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Operasyonlarda toplam 173 düzensiz göçmen ve 19 insan kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

Bakan Yerlikaya, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ağırlıklı olarak Muğla ve Mersin’de yürütülen ve 6 ili kapsayan kapsamlı operasyonların sonuçlarını açıkladı. İnsan kaçakçılığı ve düzensiz göçle ilgili şebekeleri dağıtmayı amaçlayan operasyonlar, 173 düzensiz göçmenin yanı sıra 19 insan kaçakçılığı organizatörünün tutuklanmasıyla sonuçlandı.

İçişleri Bakanlığı, başta Muğla İl Emniyet Müdürlüğü İnsan Ticaretiyle Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı olmak üzere kolluk kuvvetleriyle yakın işbirliği yaptı. Bu iş birliği sadece Muğla’da değil, İstanbul, İzmir, Mersin ve Gaziantep’te de operasyonların başarıyla yürütülmesini sağladı. Bakan Yerlikaya, bu operasyonlar sırasında 15 insan kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını, 7 kişinin halihazırda yasal kovuşturma geçirdiğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, Muğla ve çevresindeki operasyonların yanı sıra Bursa İl Emniyet Müdürlüğü İnsan Ticaretiyle Mücadele ve Hudut Kapıları Dairesi Başkanlığı tarafından alınan proaktif önlemlerin altını çizdi. Hızlı ve kararlı bir şekilde gerçekleştirilen eylemlerle 6 farklı noktada 4 insan kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Hesap verebilirliği sağlamak için haklarında yasal işlem başlatılmıştır.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda önemli miktarda Türk lirası ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu vurguladı. Bu el koyma, hükümetin suç örgütlerinin mali kaynaklarını ve iletişim ağlarını hedef alarak insan kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele taahhüdünün altını çiziyor.

“Kalkan-16” operasyonları, hükümetin düzensiz göç ve insan kaçakçılığı sorununu doğrudan ele alma konusundaki sarsılmaz kararlılığını gösteriyor. Kolluk kuvvetleri, birden fazla ilde koordineli çabalar yürüterek, bu yasa dışı faaliyetlere karışan suç ağlarına önemli bir darbe indirdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap