Ermenistan’dan Türkiye’ye çağrı : sınırlar açılsın

 Ermenistan’dan Türkiye’ye çağrı : sınırlar açılsın
Okunuyor Ermenistan’dan Türkiye’ye çağrı : sınırlar açılsın

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2024’te Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecine değinerek, “Ermenistan olarak devlet sınırlarının bir an önce açılmasını samimiyetle istiyoruz. Diplomatik ilişkilerin kurulmasını, insanlar ve kültürler arasındaki etkileşimlerin artmasını arzu ediyoruz” dedi.

İki ülke arasındaki sınırların açılmasının önemine vurgu yapan Mirzoyan, “İki ülke arasındaki sınırların açık olması sıradan insanlar için çok önemli. İlişkilerin ve ekonomik bağların gelişmesi öncelikle halkın yararına olacaktır ve çoğu Ermeni vatandaş bunun farkındadır.”

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış görüşmelerine de değinen Mirzoyan, “Azerbaycan ile barış anlaşması imzalamak için görüşmelere devam ediyoruz. Genel olarak, Güney Kafkasya bölgesinde istikrar ve barışı artırmak için bu sürece bağlıyız.”

Ermenistan’ın komşularıyla daha iyi ilişkiler geliştirmeye yönelik diplomatik çabaları, bölgesel istikrar ve işbirliğine olan bağlılığını göstermektedir. Türkiye ile sınırların açılması çağrısı, normalleşmeye, diplomatik bağları geliştirmeye ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi teşvik etmeye yönelik daha geniş bir girişimi yansıtıyor. Diplomatik ortam geliştikçe, bu tür diyaloglar bölgedeki daha geniş barış sürecine katkıda bulunur.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap