Elbphilharmonie ve Körber, müzikte yapay zeka konulu sempozyuma ev sahipliği yapıyor

 Elbphilharmonie ve Körber, müzikte yapay zeka konulu sempozyuma ev sahipliği yapıyor
Okunuyor Elbphilharmonie ve Körber, müzikte yapay zeka konulu sempozyuma ev sahipliği yapıyor

Uzmanlar 29 Şubat – 1 Mart 2024 tarihleri ​​arasında “Müzik Sanatı Eğitimi” için buluşacak

Air Products ve Mabanaft, yan kuruluşu Oiltanking Deutschland aracılığıyla 17 kasım 2022 perşembe günü , Mabanaft’ın Hamburg Limanı’ndaki mevcut tank terminalinde Almanya’nın ilk büyük ölçekli yeşil enerji ithalat terminalini inşa etme planlarını duyurdu. Konum, Air Products ve küresel ortakları tarafından işletilen büyük ölçekli yeşil hidrojen üretim tesislerinden yeşil amonyağa stratejik erişim sunuyor. Proje, Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, Hamburg Belediye Başkanı Dr Peter Tschentscher ve Ekonomi Senatörü Michael Hagemann’ın katıldığı Hamburg’da düzenlenen bir törenle duyuruldu. Habeck, lokasyon seçimini “Almanya’da hidrojen ekonomisinin hızlanması için bir kilometre taşı” olarak nitelendirdi.

Enerji geçişi – sanayi ve taşımacılığın karbondan arındırılması

Habeck şu yorumu yaptı: “Şimdi hidrojen ekonomisini ilerletmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bunun için Almanya’da kendi hidrojen üretimimizi kuruyoruz ama tabi ki ithal hidrojene de ihtiyacımız var. Yenilenebilir enerjilerin yaygınlaştırılmasında ve yeşil hidrojenin artırılmasında daha hızlı bir enerji geçişinin hızlandırılması, Rusya’nın saldırganlığına karşı doğru yanıtlardır ve enerji güvenliğini, dayanıklılığını ve rekabet gücünü güçlendirmek için doğru yanıtlardır.” Mabanaft Yeni Enerji, Kimyasallar ve Gaz Kıdemli Başkan Yardımcısı Volker Ebeling şunları söyledi: “Almanya’nın kilit ithalat kapısı olan Hamburg’da enerji geçişini hızlandırmak için önemli yatırımlar yapacağız ve enerji altyapısı yeteneklerimizi ve uzmanlığımızı kullanacağız.” Terminal, mobilite sektörünün ve endüstriyel süreçlerin karbondan arındırılması gibi acil bir görevi ele alacak.

Hamburg Avrupa’nın önde gelen hidrojen merkezi olacak

Tschentscher şunları kaydetti: “Hamburg, yeşil hidrojenin ithalatı, dağıtımı ve kullanımı için mükemmel koşullar sunuyor. Almanya’daki hidrojen talebinin yerli üretim kapasitelerini çok aştığı zaten açık. Geleneksel bir ticaret şehri olarak, dünyanın her yerinde iyi ilişkileri sürdürüyoruz. dünya ve uluslararası ortaklarımız yeşil hidrojen ekonomisinin geliştirilmesine büyük ilgi gösteriyor. Hamburg, Avrupa’da lider bir hidrojen lokasyonu olmayı hedefliyor. Almanya’da enerji güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olmak ve sanayi ile ekonominin karbonsuzlaştırılmasını ilerletmek istiyoruz.”

Westhagemann şunları ekledi: “Yeşil hidrojen için ithalat altyapısının geliştirilmesi olağanüstü önem taşıyor. Gelecekte yeşil hidrojene yönelik muazzam talebi karşılamanın tek yolu budur. Limanı, coğrafi ve altyapısal konumu ve bağlantılarıyla Hamburg önceden belirlenmiş bir şehirdir. bunun için.” Limanda ilk Alman ithalat terminalinin inşa edilmesi, Hamburg’un yeşil hidrojen ithalatına yönelik stratejisinin daha da uygulanması anlamına geliyor. Bu yılın başlarında Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada ve Kuzey İngiltere ile de hidrojen konusunda işbirlikleri başlatıldı . 

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap