Alves Kablo’nun halka arzına büyük ilgi görüyor

 Alves Kablo’nun halka arzına büyük ilgi görüyor
Okunuyor Alves Kablo’nun halka arzına büyük ilgi görüyor

Alves Kablo Sanayi ve Ticaret AŞ, halka arz sürecine yarın başlıyor. İnfo Yatırım liderliğinde Borsa İstanbul’da işlem görecek olan şirket, halka arzın ardından sermayesinin yüzde 25’lik kısmını borsada işlem görmeye açacak. İşte Alves Kablo’nun halka arzıyla ilgili detaylar…

Alves Kablo’nun halka arz fiyatı, pay başına 19,45 lira olarak belirlendi. Toplam lot sayısı 40 milyon, halka arz büyüklüğü ise 778 milyon lira olarak açıklandı. Şirketin halka arzına ilişkin bu detaylar, yatırımcıların büyük bir ilgi göstermesini bekliyor.

2016 yılında faaliyete geçen Alves Kablo AŞ, Ankara’da bölgesel bir güç haline gelmiş ve kablo üretiminde faaliyet gösteren bir organizasyon olarak tanınıyor. Şirketin halka arzına ilişkin olarak Alves Kablo AŞ Mali Bölüm Başkanı Nejat Namık Bocnak, kurumsal yönetim ilkelerine vurgu yaparak, sektöre ve firmaya katkı sağlamak amacıyla halka arzın önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bocnak, halka arzın temel motivasyonunun sadece maddi gelir ve şirkete katkı olmadığını ifade ederek, “Şirketimizin kurumsal yönetim ilkeleri olsun, gelişimine ve sermayenin tabana yayılmasında sektörde çok önemli bir aktivite olarak görmekteyiz. Bu açıdan halka arzın tüm Türkiye’ye hem sektörümüze hem de firmamıza ve personelimize katkısı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Halka arzın başlamasıyla birlikte talep toplama süreci de yarın itibariyle yürürlüğe girecek. Yatırımcılar, Alves Kablo’nun büyüme potansiyeli ve sektördeki güçlü konumu göz önüne alarak, halka arza büyük ilgi gösterebilirler.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap