Yerel seçim sonrası iç piyasada durum ne olacak?

 Yerel seçim sonrası iç piyasada durum ne olacak?
Okunuyor Yerel seçim sonrası iç piyasada durum ne olacak?

Yılın 3’üncü enflasyon verileri çarşamba günü açıklanacak. TÜİK tarafından açıklanacak olan mart ayı TÜFE verileriyle birlikte, nisan ayı kira artış oranları ve 3 aylık enflasyon farkı da belli olacak.

MART AYI ENFLASYON ORANI NASIL ÇIKACAK?

Yerel seçimler sonrası yurt içi piyasaların en önemli gündem maddesi enflasyon. Beklentiler aylık enflasyonun yüzde 3,5 yükseleceği yönünde. Yıllık enflasyonun ise yüzde 69’u aşması öngörülüyor.

Merkez Bankası, aylık enflasyonun ana eğilimindeki gidişatı dikkate alıyor. Enflasyonun mart ayında gıda ve hizmetlerde yaşanan fiyat artışlarının etkisiyle yükselmesi bekleniyor. Merkez Bankası’nın piyasa katılımcıları anketinde mart ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,43 olarak açıklandı. Yıl sonu TÜFE beklentisi ise yüzde 44,19’a yükseldi.

Enflasyon, ocak ayında asgari ücret zammı ve yıl başı fiyat ayarlamaları etkisiyle yüzde 6,7 yükselmişti. Şubat ayında ise fiyat artışlarının birikimli etkisiyle yüzde 4,53 ile beklentileri aşmıştı. Böylece yılın ilk 2 ayında enflasyondaki artış yüzde 11,23 seviyesine çıktı.. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefi ise yüzde 36 olarak belirlenmişti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap