Son Dakika!Kuvvetli fırtına ve sağanak etkili oluyor

 Son Dakika!Kuvvetli fırtına ve sağanak etkili oluyor
Okunuyor Son Dakika!Kuvvetli fırtına ve sağanak etkili oluyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen kuvvetli fırtına ve sağanak nedeniyle 66 kente uyarıda bulundu. Meteoroloji’nin son hava durumu raporuna göre bugün hava sıcaklıkları batı bölgelerde 2 ila 10 derece düşecek. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusunda yer yer çok kuvvetli oluyor.

ARNAVUTKÖY’DE OTOMOBİL ÇUKURA DÜŞTÜ

Kaza, Arnavutköy Anadolu Mahallesi Saliha Sokakta meydana geldi. Arnavutköy Belediyesi tarafından başlatılan yağmur suyu kanal çalışması nedeniyle bölgeye koyulan dubalar ve uyarı levhaları yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle uçtu. Bir sürücü de sokaktan geçtiği sırada açılan çukuru göremeyerek aracıyla çukurun içine düştü. Sürücünün yara almadan kurtulduğu kazada otomobilde hasar meydana geldi.   Arnavutköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Yağmur suyu kanalı yapım çalışmamız esnasında gerekli tüm tedbirleri almış olmamıza rağmen, koyduğumuz uyarı levhaları ve emniyet tedbirlerinin tamamı rüzgarın ve yoğun yağışın etkisiyle sürüklenmiştir. Vatandaşımızın maddi zararı tarafımızca karşılanacak olup, gerekli tüm tedbirler yeniden alınmıştır denildi.

ZEYTİNBURNU’NDA ARAÇLAR YOLDA MAHSUR KALDI

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur nedeniyle  bazı yollar su altında kaldı. Zeytinburnu sahil yolunda su birikintisi nedeniyle 4 araç yolda mahsur kaldı. Olay yerine su tahliyesi için ekipler sevk edildi. Suyun tahliyesinin ardından araçlar yoldan çekildi

SARIYER’DE YOL GÖLE DÖNDÜ; ARAÇLAR GÜÇLÜKLE İLERLEDİ

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur su baskınlarına neden oldu. Sarıyer Ayazağa -Cendere Caddesinde biriken su nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise geri dönmek zorunda kaldı. Motosiklet sürücüleri ise kaldırımdan geçerek gitti. Belediye ekipleri tıkanan rögarları açarak suyu tahliye etmeye çalıştı. Vidanjörlerle de su tahliye ediliyor.

EDİRNE’DE KUVVETLİ RÜZGAR, TIR DEVİRDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından Trakya’da kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış etkili oldu. Edirne’nin İpsala ilçesinde gece yarısından itibaren etkisini sürdüren kuvvetli rüzgar nedeniyle Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı yakınlarında emniyet şeridinde park halindeki bir TIR devrildi. İlçenin Köprü Mahallesi’nde bazı evlerin çatıları uçtu, bazı ağaçlar devrildi, bazılarının ise dalları kırıldı. Belediye ekipleri uçan çatı ve devrilen ağaçları kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de zaman zaman sağanak yağış etkili oluyor.

İZMİR’DE SAĞANAK; CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında İzmir’in de olduğu birçok kent için sağanak uyarısında bulundu. Uyarının ardından İzmir’de aniden bastıran sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Konak ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde bir cadde adeta göle dönerken, trafikteki sürücüler ise zor anlar yaşadı. Öte yandan aralıklarla devam etmesi beklenen yağmurun, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi.

SU BASKINLARI YAŞANDI

İzmir’de etkili olan sağanak nedeniyle Konak, Bornova, Balçova ve Karşıyaka ilçelerinde onlarca iş yerini su bastı. Alsancak Kordonboyu suyla doldu. Yağmur suları kaldırım seviyesine kadar geldi. Yoldan geçer araçlar nedeniyle taşan sular bazı iş yerlerinde baskınlara yol açtı. Kordonboyu’ndaki bir kafenin çalışanları, içeriye dolan yağmur sularını kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. İş yeri çalışanlarından Emre Ayaz, “Dükkanın her tarafına su doldu. Her yer göl gibi oldu. Dükkandaki her şey sırılsıklam. Alsancak’ın kaderi bu. Hem biz hem de müşterilerimiz mağdur oldu dedi. Yağmurla birlikte fırtına da etkili oldu. Restoran ve kafeteryalar sürüklenmemesi için dışardaki masa ve sandalyelerini toplamak zorunda kaldı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap