Porsche Taycan, far hırsızlarının saldırısına uğradı

 Porsche Taycan, far hırsızlarının saldırısına uğradı
Okunuyor Porsche Taycan, far hırsızlarının saldırısına uğradı

Çamurlukları kesmek için teneke makası kullanılmış.

Otomobillerden bir şeylerin çalınması alışkın olduğumuz bir durum. BMW’lerin NBT ekranları, jantlar, radyolar, aküler hatta katalitik konvertörler hırsızların hedefi olabiliyor. Fakat geçtiğimiz günlerde yaşanan bu vakada hırsızlar, bir Porsche Taycan Cross Turismo’nun farlarını çalmaya karar vermiş.

Reddit’te karşılaştığımız bu hırsızlık vakası, No_Supermarket9751 isimli bir kullanıcı tarafından paylaşılmış ve belirttiği kadarıyla kendi arkadaşının başına gelmiş. Farların bağlantısını çıkarabilmek için çamurlukları “teneke makası” kullanarak parçalayan hırsızlar, farları alıp olay yerinden uzaklaşmış.

No_Supermarket9751’den aldığımız bilgilere göre olay, Almanya’nın Düsseldorf kentinde yaşanmış ve polis araştırması devam ediyormuş. Tamir süreci epey uzun ve masraflı olacak olan aracın reçetesinden bahsedelim.

Öncelikle farların kendisi, donanım seviyesine göre ortalama olarak 3 bin € gibi bir fiyat etiketine sahip. Farların kontrol modülleri ise 300-800 € arasında fiyatlanıyor. Ayrıca far motorları da 300 € fiyata sahip. Çamurlukların tanesi yaklaşık 600 € ve özel boyayı da hesaba katınca fiyatlar daha da şişiyor.

İşin ilginci bu vaka, hırsızların Taycan farlarını çaldığı ilk vaka değil. Biraz araştırmanın ardından 2021’de de aynı hırsızlığın örneklerinin yaşandığını öğrendik. 2020 yılında Reddit’te yapılan bir paylaşıma göre ise başka bir Porsche’nin farları, çamurluğa hasar vermeden çalınmış. Kısaca eğer Porsche’nizi sokağa park ediyorsanız, gözünüz üzerinde olsun.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap