Medya ittifakı oluşuyor

 Medya ittifakı oluşuyor
Okunuyor Medya ittifakı oluşuyor

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, Türk devletleri arasındaki haber ajanslarının yeni bir ittifak kuracaklarını açıkladı. İstanbul’da düzenlenen Türk Haber Ajansları Medya Zirvesi’nin açılış konuşmasında Ömüraliyev, dezenformasyon ve yanıltıcı haberlere karşı birlikte mücadele edeceklerini belirtti.

Ömüraliyev, Türk devletleri arasındaki işbirliğinin bölge barışı ve kalkınması için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, medya birliğinin kurulması için imza atacaklarını duyurdu. Aynı zamanda, “Güçlerimizi birleştirerek yanıltıcı haberlere karşı mücadele etmeli, halka doğru bilgi sunmalıyız. Ortak bir eylem bu bağlamda büyük öneme sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Zirve, ‘Medyada Birlik ve Gelecek Vizyonu’ temasıyla düzenleniyor ve ‘Türk Dünyasında Ajans Haberciliğinin Yeni Gündemleri’ ve ‘Türk Dünyasının Gelecek Vizyonu: Yeni İş Birliği Alanları’ başlıklı paneller içeriyor.

Zirve sonunda, Anadolu Ajansı (AA), Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC), Kırgız Ulusal Haber Ajansı (Kabar), Özbekistan Ulusal Haber Ajansı (UzA) ve Kazakistan’dan Qazcontent arasında birlik anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap