• Ana Sayfa
  • Magazin
  • Lilo Wanders, hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı Jürgen von Manger Onur Ödülü’nü aldı

Lilo Wanders, hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı Jürgen von Manger Onur Ödülü’nü aldı

 Lilo Wanders, hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı Jürgen von Manger Onur Ödülü’nü aldı
Okunuyor Lilo Wanders, hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı Jürgen von Manger Onur Ödülü’nü aldı

Travesti Lilo Wanders (68), Almanya’nın en tanınmış sanat figürlerinden biri. Şov programına ek olarak, kitaplar yazdı, TV şovlarına ev sahipliği yaptı ve çeşitli televizyon ve uzun metrajlı filmlerde rol aldı. 1994’ten 2005’e kadar süren Vox formatı “Wa(h)re Liebe” ile uluslararası alanda da tanındı. Wanders, hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı Jürgen von Manger Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Tegtmeier’in mirasçıları

1997’den bu yana, Herne şehri tarafından “Tegtmeier’in mirasçıları” başlıklı “sahne orijinalleri için ülke çapında yarışma” düzenlenmektedir. Her iki yılda bir, hiciv ödülü “Anahtar Kelime” ile dönüşümlü olarak gerçekleşiyor. Yarışma, adını 1994 yılında ölen aktör Jürgen von Manger’in tanınmış karakteri Adolf Tegtmeier’den alıyor. Yarışmanın amacı, merhum kabare sanatçısınınkine benzer bir özgünlüğe ve sahne varlığına sahip bir kişi bulmaktır. Ayrıca Yaşam Boyu Başarı Ödülü düzensiz aralıklarla verilmesi olarak belirtiliyor.

2023 ödül töreni geçtiğimiz Cumartesi günlerde Herne Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Lilo Wanders, Jürgen von Manger Onur Ödülü’nün sekizinci sahibi oldu. Bronzdan dökülen 6,5 kilogramlık Tegtmeier madeni parası, siyasi danışman ve yazar Erik Flügge tarafından sunuldu. Onunla birlikte Wanders, “Dışarı Çık! Vakıf” queer gençliğin yararına. Sanatçı, kabul konuşmasını 2021’de hayatını kaybeden komedyen Karl Dall’dan bir alıntıyla bitirdi: “Ya bir katil ücreti ya da iyi bir akşam yemeği. Şimdi ikincisine gidiyorum.”

Gökhan Koca / Magazin Servisi

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap