Kuyumculardan altın ihraç uyarısı geldi

 Kuyumculardan altın ihraç uyarısı geldi
Okunuyor Kuyumculardan altın ihraç uyarısı geldi

Kuyumcular (kuyumcular) sert bir uyarıda, gelecekte altını satmaya veya itfa etmeye çalışırken olası komplikasyonları vurgulayarak, sözde ‘yeraltı’ kaynaklardan ucuz kesilmiş altın satın alınmamasını tavsiye etti. Özellikle gram altın alımına odaklanan kuyumcular, müşterilerin izlemesi gereken adımları özetledi.

Türkçe’de yaygın olarak ‘merdiven altı’ olarak bilinen ‘yeraltı’ kaynaklardan elde edilen altının artan popülaritesinden endişe duyduklarını dile getiren kuyumcular, sertifikasız ve garantisiz kesilmiş altınları düşük fiyatlarla satın almama konusunda uyarıda bulundular. Sertifikaları ve garantileri olmayan bu parçaların, özellikle saygın kuyumcularla iş yaparken, müşteriler bunları satmaya veya kullanmaya çalıştığında sorun yaratabileceğini savunuyorlar.

Kuyumcular, kesme altınla ilgili risklerin altını çizerek, özellikle gram altın alımına vurgu yaptı. Müşterilere daha ucuz alternatiflerin cazibesine yenik düşmek yerine dikkatli olmalarını ve güvenilir ve sertifikalı kaynakları tercih etmelerini tavsiye ediyorlar.

Kuyumculuk sektörü temsilcisi Mehmet Şakar, kesme altınla ilgili potansiyel risklere vurgu yaptı. “Kesilmiş altın riskli olabilir; Güvenilir yerlerden alınmalı” dedi. ‘Yeraltı’ veya sertifikasız kaynaklardan satın almaya karşı uyarıda bulunarak, müşterilerin bu parçaları yerleşik kuyumculara satmaya çalışırken karşılaşabilecekleri zorluklara dikkat çekti. Şakar, ucuz kesim altının cazibesine kapılmamak için saygın mağazalardan sertifikalı ve garantili altının tercih edilmesini tavsiye etti.

Şakar, sağlam bir duruşla, saygın kuyumcuların kesme altınları, özellikle de çeşitli atölyeler arasında dolaşan sertifikasız ve garantisiz parçaları ne alıp sattığını vurguladı. Yatırımcıları ‘kesilmiş’ altını tercih etmekten caydırdı ve bunun yerine saygın mağazalardan sertifikalı ve garantili altın seçmelerini istedi.

Kuyumculuk endüstrisi, belirli altın kaynaklarının kalitesi ve meşruiyeti konusunda endişelerini dile getirdiğinden, potansiyel alıcıların titizlik göstermeleri ve yatırımları için sertifikalı altına öncelik vermeleri isteniyor. Sürekli gelişen pazarda akıllıca seçimler yapmak için haberdar olun.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap