Kripto Para birimlerinde kaos

 Kripto Para birimlerinde kaos
Okunuyor Kripto Para birimlerinde kaos

Kripto para dünyasındaki son gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor ve kripto varlıkların öncüsü Bitcoin, yeni yılın başından bu yana çalkantılı bir yolculuğa çıktı. Yıla yüksek bir notla başlayan Bitcoin, zirveye ulaştı, ancak kısa bir süre sonra önemli bir düşüş yaşadı. Spot ETF’nin 11 Ocak’ta onaylanmasından bu yana Bitcoin, yüzde 15’in üzerinde bir düşüşe tanık oldu.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) onayının kripto para piyasaları üzerindeki olumlu etkisinin kısa ömürlü olduğu ortaya çıktı. Bitcoin ETF’lerini çevreleyen heyecanın yönlendirdiği spekülatif talep hızla dağıldı. Geçen hafta Bitcoin 49.000 doları test etti, ancak dün 40.700 doların altına düştü. En büyük kripto varlığı Asya piyasalarında 40.000 doların altına düştü.

Spot ETF’nin 11 Ocak’ta onaylanmasından bu yana Bitcoin, değerinin yüzde 15’inden fazlasını kaybetti ve mevcut fiyat 41.160 dolar civarında seyrediyor. Faiz indirimi beklentilerinin zayıflaması, kripto para birimlerinin düşüşünde rol oynadı. Ek olarak, Orta Doğu ve Ukrayna-Rusya bölgesinde artan gerilimler riskli varlıklara olan talebi azalttı.

Analistler, Bitcoin’in geçen yıl %150’nin üzerinde kayda değer bir artış yaşadığını belirterek yatırımcıları uyarıyor ve değerinde düzeltme potansiyeli olduğunu vurguluyor.

Bloomberg’e göre, spot Bitcoin ETF’leri, ticaretin ilk üç gününde 10 milyar dolarlık rekor bir işlem hacmine ulaştı ve bu, son fiyat düşüşüne rağmen önemli bir piyasa ilgisine işaret ediyor.

Kripto piyasası bu belirsizlik döneminden geçerken, yatırımcılar ve analistler dijital varlıkların gidişatını şekillendirebilecek diğer gelişmeleri yakından izliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap