Kaymakamın imamı uyardığı iddiasına açıklama geldi

 Kaymakamın imamı uyardığı iddiasına açıklama geldi
Okunuyor Kaymakamın imamı uyardığı iddiasına açıklama geldi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde cuma hutbesinde imamın şehitleri anmaması üzerine yaşanan olayda, Kaymakam Burak Akeller’in imamı mikrofonla darbettiği iddiaları gündeme geldi. Ancak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, kaymakamın imamı sadece uyardığını ve şehitleri hatırlattığını belirtti. Yerlikaya, iddiaların maksatlı olduğunu ifade ederek, Bakanlık tarafından olayın incelendiğini söyledi.

Cuma hutbesinde imamın şehitleri anmaması üzerine ortaya çıkan tartışmada, Kaymakam Burak Akeller’in camide bulunan imamı mikrofonla darbettiği iddia edildi. Ancak Kaymakam Akeller, yaptığı açıklamada, imamı sadece uyardığını ve şehitleri hatırlattığını belirtti. İmamın iddiasına göre ise kendisine baskı yapıldığı için şehitleri anmadığını söylediği ve bu nedenle darbe aldığı iddia edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili olarak açıklama yaparak, yaşanan olay sonrasında sosyal medyada yapılan yorum ve eleştirilerin maksatlı olduğunu belirtti. Yerlikaya, “Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller, Cuma Hutbesi’nde şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metni tam okumasını sağlamıştır.” ifadeleriyle olayın aslını ortaya koydu.

Kaymakam Burak Akeller, yaptığı açıklamada imamı darp etmediğini, sadece uyardığını belirtti. Akeller, “Kuba Camii’ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim.” şeklinde konuştu. İmamın baskı iddiasına ise Akeller, “Ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darbetmedim.” şeklinde yanıt verdi.

Olayın detayları henüz netleşmezken, sosyal medyada hızla yayılan iddialar ve açıklamalar, kamuoyunda geniş bir tartışma başlattı. İçişleri Bakanlığı’nın konuyu incelemesi devam ederken, yaşanan olayın gerçek sebepleri merak konusu olmaya devam ediyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap