• Ana Sayfa
  • Almanya
  • Herrmann,mültecilere yönelik işe alım görevlilerine yönelik fon duyurularını teslim etti

Herrmann,mültecilere yönelik işe alım görevlilerine yönelik fon duyurularını teslim etti

 Herrmann,mültecilere yönelik işe alım görevlilerine yönelik fon duyurularını teslim etti
Okunuyor Herrmann,mültecilere yönelik işe alım görevlilerine yönelik fon duyurularını teslim etti

 Bavyera İçişleri ve Entegrasyon Bakanı Joachim Herrmann bugün yeni üç yıllık finansman dönemi için ‘Münih ve Yukarı Bavyera El Sanatları Odası’, ‘Münih ve Yukarı Bavyera Sanayi ve Ticaret Odası’ ve ‘Social Bee gGmbH’ye fon bildirimleri gönderdi. ‘ Münih’te teslim edildi. Entegrasyon çalışmasının özel önemini vurguladı: “Mülteciler ve iş arkadaşlarına yönelik eğitim görevlileri, şirketleri ve sığınma geçmişi olan kişileri bir araya getiriyor ve onlara eğitim ve çalışma yolunda destek oluyor. Bu nedenle bu önemli projeleri hayata geçireceğimizden memnuniyet duyuyorum. Önümüzdeki yıllarda Bavyera genelinde üç yıl boyunca 16 milyon Euro’dan fazla destek sağlayabileceğiz.” Bunun gibi projelerle Bavyera erken bir aşamada başarılı bir entegrasyon için doğru yolu belirledi, çünkü dilin yanı sıra iş de entegrasyonun anahtarıdır. “Entegrasyon tekliflerimizi gelecekte de hedefli bir şekilde genişletmeye devam edeceğiz.” Herrmann, önümüzdeki yıl iş arkadaşı pozisyonlarının açılacağını ve mültecilere yönelik eğitim veren personel sayısının 90’dan 100’e çıkarılacağını duyurdu.

Bakana göre önümüzdeki finansman döneminde ilk kez tam üç yıllık finansman mümkün olacak. Entegrasyon Bakanı, “Yıllık uzatmaya artık gerek yok. Bu, katılan herkes için daha fazla planlama güvenliği anlamına gelir, pozisyonların çekiciliğini artırır ve finansman programının sürekli başarısı için önemli bir kriterdir” dedi.

Herrmann, tüm iş arkadaşlarına ve mültecilere yönelik eğitim veren işe alım görevlilerine özverili ve değerli çalışmalarından dolayı teşekkür etti: “Her yıl toplamda yaklaşık 4.700 kişiyi ve yaklaşık 3.000 şirketi destekliyorsunuz. Bu dikkate değer bir başarı!”. Dilin yanı sıra iş de başarılı entegrasyonun en önemli anahtarıdır. “Birlikte çok şey başarabiliriz ve Bavyera’nın başarılı bir entegrasyon ülkesi olarak kalmasını sağlamaya yardımcı olabiliriz.”  

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap