Hamburg’ta üç genç araştırmacı Dr. Martini Ödülü’nü aldı

 Hamburg’ta üç genç araştırmacı Dr. Martini Ödülü’nü aldı
Okunuyor Hamburg’ta üç genç araştırmacı Dr. Martini Ödülü’nü aldı

Almanya’nın eski tıp ödülünden 10.000 Euro para ödülü

Hamburg-Eppendorf Üniversite Hastanesi’nden (UKE) üç genç bilim insanı,  kanser , karaciğer ve kemik iliği hastalıkları  üzerine yaptıkları araştırmalardan dolayı  Almanya’nın en eski tıp ödülü olan ve 10.000 Euro değerindeki Dr. Martini ödülünü kazandı.

Genç bilim insanları tıbbi bakımı geliştiriyor 

Bilim, Araştırma ve Eşitlik Senatörü Katharina Fegebank şunları söyledi: “Ödüllü genç bilim insanları, UKE’deki en son araştırmaların hastalığın ilerlemesi, teşhis ve tedavi konusundaki anlayışımızı nasıl keskinleştirdiğini bize etkileyici bir şekilde gösteriyor.” Bu, Hamburg’un çok ötesinde tıbbi bakıma kalıcı bir katkı sağlıyor. Dr. Joseph Tintelnot, tümör hücrelerinin işleyişine ilişkin araştırması ve pankreas kanseri için yeni bir tedavi geliştirmesi nedeniyle birincilik ödülünü kazandı . İkincilik ödülü, karaciğer ve safra kesesinin uzun süreli ilerleyici bir hastalığı olan primer sklerozan kolanjitte (PSC) bağışıklık hücresi aktivasyonu üzerine yaptığı araştırma nedeniyle Dr. Britta Zecher’e verildi. Üçüncülük ödülü ise nadir görülen bir kemik iliği kan kanseri olan miyelofibrozda allojenik kök hücre naklinin risk faktörleri ve tedavisini araştıran Dr. Nico Gagelmann’ın oldu.

1880’den beri verilen ödül

Dr. Martini Ödülü, Helmut ve Hannelore Greve Bilim, Kalkınma ve Kültür Vakfı tarafından finanse edilmektedir. Adını cerrah Dr. Erich Martini’den alan ödül , Hamburg’daki yetenekli genç doktorları ve tıp araştırmacılarını destekliyor. 1880’de başlatılan ödül, başlangıçta şehirdeki doktorlar ve tüccarlar tarafından finanse edildi. Ödül artık her yıl veriliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap