Geri ödeme talebinde gelişme !

 Geri ödeme talebinde gelişme !
Okunuyor Geri ödeme talebinde gelişme !

İnternet faturalarındaki artışa itiraz etmek ve geri ödeme talep etmek için yeni bir karar var! Aydın’da yaşayan Ali Emre Dingin isimli bir tüketici, bir firmanın reklamını gördükten sonra telefon aracılığıyla internet abonesi oldu. Ancak, bir yıllık taahhüt vermesine rağmen ikinci aydan itibaren anlaşmış olduğu fiyattan daha yüksek fatura gelmeye başladı. Şirket, vergi artışlarını gerekçe göstererek fiyatları yükselttiğini belirtti. Ancak, altı ay sonra taahhüdünü bitirmek isteyen Dingin, taahhüdünün otomatik olarak bir yıl daha yenileneceğini belirten bir SMS aldı.

Dingin, aboneliğini sonlandırmak istemesine rağmen firma tarafından sonlandırılmadı. Bu durum üzerine Efeler Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu ancak başvurusu reddedildi. Bunun üzerine Aydın Tüketici Mahkemesi’ne itiraz etti ve mahkeme, tüketiciyi haklı buldu. Mahkeme, fazla ödenen fatura miktarlarını ve masrafları şirketin tüketiciye ödemesine karar verdi.

Ali Emre Dingin, sürekli yüksek gelen internet faturası ve sonlandıramadığı abonelikle ilgili şikayetlerini dile getirdi. Ayrıca, ilgili firmanın haksız icra yoluyla kazanç sağladığına dair çeşitli şikayetler olduğunu belirtti.

Dingin ayrıca, tüketicileri abone olmadan önce ilgili firmalar hakkında çeşitli platformlardan bilgi almaları konusunda uyardı. Hukuksuz icra takibi başlatıldığını düşünenlerin ise mutlaka itiraz etmeleri gerektiğini vurguladı.

Aydın Tüketici Mahkemesi’nin verdiği kararın, Efeler Tüketici Hakem Heyeti’nin kararını iptal ederek tüketicinin lehine olduğunu belirten Dingin, diğer tüketicilere de haksız ödemeleri varsa önce Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmalarını, ardından Tüketici Mahkemelerine itiraz etmelerini tavsiye etti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap