Feyza Altun’a hapis istemi

 Feyza Altun’a hapis istemi
Okunuyor Feyza Altun’a hapis istemi

Fenomen ve avukat Feyza Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı “Şeriata s.kayım” paylaşımı nedeniyle gözaltına alınmıştı. Şimdi ise Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianame ile Altun hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 ila 3 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Altun’un “X” isimli sosyal medya hesabından yaptığı şeriatla ilgili paylaşım nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtiliyor. İddianameye göre, Altun, paylaşımı kabul etse de şeriatın bir din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu savunuyor. İddianamede, şeriatın Türk Dil Kurumu tanımıyla “Kuran’daki ayetlere, Hz. Muhammed’in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku” olduğu ifade ediliyor.

İddianamede ayrıca, Altun’un paylaşımının binlerce kişinin dini değerlerine ağır saldırı niteliğinde olduğu ve bu durumun kamu güvenliği açısından ciddi bir tehlike oluşturduğu belirtiliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü raporuna da yer verilen iddianamede, Altun’un bu paylaşımıyla farklı dini inançlara sahip olan halk kesimlerini birbirine düşman ettiği ve kin tahrikinde bulunduğu öne sürülüyor.

Feyza Altun hakkında düzenlenen iddianamede, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Altun, bu iddianame sonucunda mahkemeye çıkacak ve hukuki süreç başlayacak.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap