Çok şehirli operasyon!

 Çok şehirli operasyon!
Okunuyor Çok şehirli operasyon!

Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan raporda, 2018-2021 yılları arasında Hekimhan İlçe Tarım Müdürlüğü’nde yapılan haksız ödemelerin 21 milyon 316 bin 262 TL tutarında önemli bir kamu zararına yol açtığı belirtildi. Daha sonra, bir soruşturma sürecinin başlatılmasına yol açan bir suç duyurusunda bulunuldu.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü öncülüğünde kolluk kuvvetleri, Malatya, İstanbul, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve Kocaeli’nde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar, Tarım Müdürlüğü yetkilileri de dahil olmak üzere 21 şüpheliyi hedef aldı.

Operasyonlarda toplam 21 şüpheli yakalandı. Emniyette gerekli işlemlerin yapılmasının ardından şüpheliler adli yargıya sevk edildi. 21 kişiden 9’u gözaltına alınırken, 12’si adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Hızlı ve koordineli operasyon, kamu fonlarını koruma ve devlete mali kayıplara neden olanlara hesap verebilirlik sağlama taahhüdünü yansıtıyor. Soruşturma ilerledikçe yasal süreç ortaya çıkacak ve iddia edilen mali suistimalin boyutuna ışık tutacaktır.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap