Brüksel’de acil durum araçlarının sirenlerine gürültü sınırı 

 Brüksel’de acil durum araçlarının sirenlerine gürültü sınırı 
Okunuyor Brüksel’de acil durum araçlarının sirenlerine gürültü sınırı 

Brüksel Bölge Hükümeti aldığı kararla, acil durum araçlarında sirenlerin çok fazla ses çıkarmasının önüne geçmeye karar verdi. Konu ile ilgili olarak Brüksel Bölge Hükümeti Ecolo (Yeşiller) Partisinden Çevre Bakanı Alain Marong, Brüksel’deki yeni acil durum araçlarının sirenlerinin Ocak 2025’ten itibaren daha az ses çıkaracağını açıkladı. 

Bakan Marong, “Trafik gürültüsü ve Zaventem havaalanına içiş ve kalkış yapan uçakların gürültüsüyle birlikte, acil durum araçlarının sirenleri Brüksel halkını en çok rahatsız eden gürültü kirliliği arasında ilk 3’te yer alıyor. Bu, 2017 yılında Brüksel çevresi kurumu tarafından yürütülen bir algı çalışmasından açıkça görülmektedir” dedi. 

Vatandaşların yaşam kaliteleri artacak
Brüksel Bölge Hükümeti tarafından yeni itfaiye, polis ve ambulans araçlarının sirenlerine getirilen gürültü sınırı kararına göre gün içerisinde bu sirenlerin 100 desibelden fazla ses üretmesine izin verilmeyecek. Akşam saat 22.00 ile sabah saat 07.00 arasında ise sınır 90 desibel olacak. 

Bakan Maron, “Brüksel sakinleri, hem şehrin eteklerinde hem de merkezinde sessiz bir ortamda yaşayıp dinlenebilmeli. Şehirdeki gürültüyü azaltarak aynı zamanda Brüksel sakinlerinin işitme duyusunu da koruyor, stres ve kaygı düzeylerini azaltıyoruz. Kısacası onların fiziksel ve ruhsal sağlıklarını koruyor, yaşam kalitelerini artırıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap