Belçika’da 6 aileden biri ayın sonunu getirme güçlüğü çekiyor

 Belçika’da 6 aileden biri ayın sonunu getirme güçlüğü çekiyor
Okunuyor Belçika’da 6 aileden biri ayın sonunu getirme güçlüğü çekiyor

Avrupa genelindeki bir araştırma, Belçika’da her 6 aileden birinin, yani %16’sının, ay sonunda harcamalarının gelirlerini aştığını gösteriyor.

Het Laatste Nieuws tarafından, finansal hizmet sağlayıcı Intrum’un European Consumer Payment Report adlı rapora dayanarak verdiği bilgiye göre ülkede her altı aileden biri ayın sonunu getiremiyor. Bu ailelerin harcamaları gelirlerine oranla ortalama olarak her ay 239 euro açık veriyor.  

Rapora göre Belçika anket yapılan tüm ülkeler arasında en iyi durumda gözüküyor. Listenin başında bulunan Norveç’te ailelerin üçte biri her ay ortalama 283 euro bütçe aşımı yaşıyor. Avrupa geneli ortalaması ise yüzde 24.

Belçika’daki ailelerin üçte biri her ay bir miktar birikim yapabildiğini belirtiyor. Ailelerin yüzde 55’i ise ay sonunu zor getirdiklerini ifade ediyor. Bu durumla Belçika, aylık olarak birikim yapabilen ailelerin oranının Avrupa genelinde ortalama bir çeyrek olduğu diğer Avrupa ülkelerinden daha iyi bir durumda.

Intrum, bu durumu enflasyona göre otomatik maaş endekslemesine bağlıyor, bu sayede 2023 yılında Avrupa ülkeleri arasında reel saatlik ücrette artış görülen tek ülke Belçika. 

Hasan Ekiz – Cesur Medya Haber

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap