• Ana Sayfa
  • Almanya
  • Almanya’nın 10 maddelik düzensiz göçle mücadele planında tartışmalar devam ediyor

Almanya’nın 10 maddelik düzensiz göçle mücadele planında tartışmalar devam ediyor

 Almanya’nın 10 maddelik düzensiz göçle mücadele planında tartışmalar devam ediyor
Okunuyor Almanya’nın 10 maddelik düzensiz göçle mücadele planında tartışmalar devam ediyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un 10 maddelik düzensiz göçle mücadele planı, siyaset sahnesinde tartışmaları beraberinde getirirken, insan hakları örgütlerinin de tepkisine yol açtı.

İltica başvuruları reddedilenlerin ülkelerine daha hızlı geri gönderilmesini öngören plan, göç politikasında daha katı önlemleri, sığınmacıların yararlandıkları imkanların kısıtlanmasını beraberinde getirecek.

Scholz’un planında, düzensiz göçmenlerin geldikleri ülkelerle göç anlaşmalarının imzalanması öngörülürken, iltica başvurularının Avrupa Birliği (AB) dışındaki üçüncü ülkelerde ya da transit ülkelerde incelenmesi önerisi de gündeme alınıyor.

Almanya’da bir numaralı gündem

Son aylarda düzensiz göçmen sayısında büyük artış yaşanırken, eyaletler ve yerel yönetimler art arda yaptıkları açıklamalarla artık yükü kaldıramadıklarını, acil politika değişikliğine gidilmesi gerektiğini savunuyorlar.

Göçmen karşıtı aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi’nin oy oranlarını artırarak ülkedeki ikinci büyük parti konumuna gelmesi, son eyalet seçimlerinde Scholz ve koalisyon ortaklarının ciddi oy kaybı yaşaması, hükümet üzerinde baskıyı daha da artırdı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap