Almanya’da enfeksiyon oluşturma riski bulunan sütler geri toplatılıyor

 Almanya’da enfeksiyon oluşturma riski bulunan sütler geri toplatılıyor
Okunuyor Almanya’da enfeksiyon oluşturma riski bulunan sütler geri toplatılıyor

Molkerei Weihenstephan GmbH ve Sachsenmilch Leppersdorf GmbH firmaları bazı süt paketlerinde tespit edilen enfeksiyona neden olabilecek mikrobiyolojik sapmalar nedeniyle ürünlerin geri çağrıldığı duyurusu yaptı. 

Weihenstephan’dan yapılan açıklamada, son kullanma tarihi 6 ve 8 Ekim 2023’e kadar olan 1 litrelik yüzde 1,5 yağlı taze sütler ile son kullanma tarihi 7 Ekim 2023 olan yarım litrelik yüzde 1,5 yağlı taze sütlerin geri çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada üretim tesislerinde bu ürünlerde yapılan incelemede enfeksiyon oluşturma riski taşıyan mikrobiyolojik sapmalar tespit edildiği belirtildi. Şirket özellikle bebekler, küçük çocuklar, hamile kadınlar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin geri çağırtılan sütleri tüketmesi halinde ciddi enfeksiyonlar yaşayabileceği uyarısında bulunarak ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

Sachsenmilch firması ise son kullanma tarihi 8 Ekim 2023 olan, 1 litrelik yüzde 1,5 yağlı taze sütlerin geri çağrıldığını açıkladı. Geri çağırmanın yapılan incelemede tespit edilen enfeksiyon riski taşıyan mikrobiyolojik sapmalar olduğu belirtildi. 

Ücret geri iade edilecek
Her iki şirketten yapılan açıklamada daha önceden belirtilen bu sütleri satın alan müşterilerin, herhangi bir kasa fişi olmadan, süpermarket veya indirimli market zincirlerine geri götürerek, satın alım bedelinin iadesini alabileceği hatırlatıldı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap