İstanbul’da atölyeye bomba atıldı

 İstanbul’da atölyeye bomba atıldı
Okunuyor İstanbul’da atölyeye bomba atıldı

Sultangazi 75. Yıl Mahallesi’nde yer alan bir tekstil atölyesi, 21 Mayıs Salı günü saat 05.00 sularında korkunç bir saldırıya maruz kaldı. Kapüşonlu bir şüpheli, atölyenin havalandırma girişinden içeri pimi çekilmemiş bir el bombası attı ve hızla olay yerinden uzaklaştı. Olayın ardından polis, saldırıyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Tekstil atölyesinin sahibi Derya Durmaz, daha önce de çeşitli tehditler ve saldırılarla karşılaştığını belirtti. Derya Durmaz, yaşadığı dehşet anlarını ve sürekli maruz kaldığı tehditleri şöyle anlattı:

BABAM ÖLDÜRÜLDÜ, OĞLUM YARALANDI

“19 Ağustos 2023 tarihinde oğluma pusu kuruldu. O esnada oğlum yaralanırken babam da öldürüldü. Biz, ailecek 11 kişi o çatışmanın ortasında kaldık. Ben şikayetçi olduğum için sürekli tehdit aldım. Cihan Meşeci, Berkant Öztürk, Emre Duran ve İsmail Özdoğan tarafından sürekli baskı altındayım. Küçük çocukları bile araya koyarak beni tehdit ettiler. Yüzlerine maske takıp eşimi tehdit ettiler.”

BU DÜKKANI ÇALIŞTIRMAZSIN DİYE TEHDİT ETTİLER

Durmaz, iki gün önce tekrar tehdit edildiğini belirterek, “Bu dükkanı çalıştırmazsın” diye uyarıldığını söyledi. Yaşadığı korkuyu şu sözlerle ifade etti: “Beni korkutmak amacıyla el bombası attılar. Pimini tam çekemedikleri için patlamadı ama içeri attılar. Burada insanlar var, binaya nasıl bomba atabiliyorsunuz? Benim babam toprağın altında çürümüşse, onlar da cezalarını çeksin. Benim oğlum cezaevindeyse, onlar da cezasını çeksin.”

HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM

Durmaz, sürekli tehdit altında olduğunu belirterek şikayetinden vazgeçmeyeceğini vurguladı: “Benim kimseyle bir husumetim yok. Bunu başlatan Berkant Öztürk. Korkutmak amacıyla bombayı içeri attılar, ben her yere bildirdim. İçeride işçiler de olabilirdi. Ben de gece saatlerine kadar çalışıyorum. Yazık değil mi? Benim sizinle ne sorunum olabilir? Anlımın teriyle çalışıyorum. Hepsinden şikayetçiyim.”

Polisin Soruşturması Devam Ediyor

Polis, saldırının ardındaki kişileri bulmak ve adalete teslim etmek için kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Olayla ilgili ipuçları toplanarak güvenlik kameraları inceleniyor ve tanık ifadeleri alınıyor.

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde yaşanan bu dehşet verici olay, iş yeri sahiplerinin maruz kaldığı şiddet ve tehditlerin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Durmaz’ın cesurca yaptığı açıklamalar ve verdiği mücadele, adaletin yerini bulması için önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap