Dünyada sadece Türkiyede satılacak

 Dünyada sadece Türkiyede satılacak
Okunuyor Dünyada sadece Türkiyede satılacak

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz, geçmişi 75 yılı bulan E-Serisinin son jenerasyonunu Türkiyede satışa sundu.

Yapılan açıklamaya göre, otomobil ilk olarak E 220 d 4MATIC ve Türkiye için özel olarak üretilen E 180 motor seçenekleri ile satışa sunuldu.

1.5 litrelik benzinli motora sahip E 180 versiyonunun dünya üzerinde sadece Türkiyede satışa sunulacağı belirtildi.

Otomobilin Türkiye lansmanında açıklamalarda bulunan Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “Türkiye pazarına özel ve arkadan itişli oluşuyla sportif bir sürüş deneyimi sunan E180, 170 beygir gücünde (125 kW) içten yanmalı benzinli motorun yanı sıra, 23 beygir gücünde (17 kW) elektrik motoruyla dünya üzerinde sadece Türkiyede satışa sunuluyor. Tüm bunlar bize Mercedes-Benz için Türkiyenin ne kadar önemli bir pazar olduğunu gösteriyor” dedi.

Mercedes-Benz in 1946 yılından günümüze yaklaşık 17 milyon orta sınıf araç ürettiğini ve E-Serisinin mirasının da markanın ilk günlerine kadar uzandığını vurgulayan Bekdikhan, “E-Serisi Türkiyede bugüne kadar 82 bin adet satarak dünyadaki başarısını yerel pazara da taşıdı” ifadelerini kullandı.

2024te Alman markanın satışlarının en az yüzde 25inin elektrikli otomobillerden oluşacağını da vurgulayan Bekdikhan, “Elektrikli araç şarj istasyonlarında Türkiyedeki yatırımlar hızlı ilerliyor. Bu konuda her geçen gün yeni yatırım haberleri geliyor. Dolayısı ile biz şarj hizmeti vermeyi düşünmüyoruz, fakat bize ihtiyaç olsa biz de bu işe girerdik” diye konuştu.

KORSAN YAZILIMA KARŞI ÖNLEM GELİŞTİRDİK

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, markanın bu yıl içinde duyurduğu online satış modeli hakkında da konuştu.

Hatırlanacak olursa, otomobilin yatırım aracı olarak görüldüğü yaz aylarında, piyasayı manipüle eden bazı kişilerin özel bir yazılım yaptırıp online satışa sunulan araçların önemli bir bölümünü gerçek tüketiciden önce satın aldıkları yönündeki iddialar gündeme gelmişti.

Bu iddiaları yanıtlayan Bekdikhan, “Bu tür korsan bot yazılımlara karşı geliştirdiğimiz önlemleri devreye aldık. Satış sistemimizi tüketicilerin mağdur olmaması adına sürekli yeni yazılımlar ile güncelliyoruz. Bu noktada, bizim satış modelimizin aslına tamamen bir online bir süreç olmadığını, aslında bir acentacılık sistemi olduğunu belirtmeliyim. Online kanalda müşterinin beğendiği otomobilin işlemleri acentada tamamlanıyor ve aracın teslimatı da acentada yapılıyor” dedi.

Yeni E-Serisinin özellikleri

E-Serisindeki hem dizel hem de benzinli motorlar, turbo besleme dışında entegre bir marş jeneratörü (ISG) ile destekleniyor. Birer mild-hibrit olarak çalışan güç seçenekleri, yeni batarya teknolojisi sayesinde elektromotorlarından 20 beygir yerine 23 beygir ek güç ve 205 Nm ek tork alıyor.

Tasarım olarak markanın yeni tarzını yansıtan yeni E-Serisi, yerini aldığı modele göre 22 mm daha uzun aks mesafesine sahip. 2 bin 961 mm uzunluğundaki aks mesafesine sahip aracın uzunluğu 4 bin 949 mm, genişliği bin 880 mm, yüksekliği ise bin 468 mm olarak açıklanıyor.

Öncüsünden farklı olarak gizli kapı kolları alınabilen otomobilin, arka cephesinde ise Mercedes-Benz yıldız motifli stop grubu dikkat çekiyor.

Aracın iç mekanında, markanın elektrikli sedan modelleri EQS ve EQEde de yer verilen ön yolcu ekranı isteğe bağlı olarak sunuluyor. Yolcu ekranı olmayan versiyonlarda ise ekranın yerini farklı seçeneklerde sunulabilen süslemeler alıyor.

Yeni E-Serisi lansmana özel Edition 1 donanım paketleriyle bayilere geldi. E 180 4 milyon 220 bin TLden, E 220 d 4MATIC 5 milyon 900 bin TLden başlayan fiyatlara sahip.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap