• Ana Sayfa
  • Avrupa
  • Dick Schoof, yeni İngiliz Başbakanını seçim zaferinden dolayı tebrik etti

Dick Schoof, yeni İngiliz Başbakanını seçim zaferinden dolayı tebrik etti

 Dick Schoof, yeni İngiliz Başbakanını seçim zaferinden dolayı tebrik etti
Okunuyor Dick Schoof, yeni İngiliz Başbakanını seçim zaferinden dolayı tebrik etti

Başbakan Dick Schoof, Cuma günü Britanya Başbakanı olarak atanacak olan İşçi Partisi lideri Keir Starmer ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyor. Bu, Hollanda başbakanı tarafından X’te yazıldı.

“Az önce Keir Starmer’a partisinin İngiltere Genel Seçimleri’ndeki zaferi için tebriklerimi ilettim. Hollanda ve İngiltere yakın ve uzun süreli müttefiklerdir ve birçok ortak çıkarları vardır. Önümüzdeki haftalarda birlikte çalışmayı ve onunla görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum,” dedi Schoof.

İngiliz seçimlerinin sonucu şüphesiz Hollanda ve Birleşik Krallık arasındaki ticari ilişkilere yeni bir ivme kazandıracak. Bunu, Perşembe gecesi yayınlanan çıkış anketinin sonuçlarına ilk tepki olarak Hollanda İngiliz Ticaret Odası (NBCC) müdürü Lyne Biewinga söyledi.

Biewinga, yeni İngiliz hükümetiyle çalışmayı dört gözle beklediğini söyledi. İşçi Partisi’nin seçim kampanyası sırasında Avrupa Birliği ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söylediği gerçeğine atıfta bulundu. “Hollanda ve Birleşik Krallık artık birbirlerinin üçüncü ticaret ortağı. Bu sonuç, güçlü ticaret ilişkilerimizi daha da genişletmek için harika bir platform.”açıklamasında bulundu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap