Sertab Erener 21 yıl sonra yeniden Eurovision’da sahne aldı

 Sertab Erener 21 yıl sonra yeniden Eurovision’da sahne aldı
Okunuyor Sertab Erener 21 yıl sonra yeniden Eurovision’da sahne aldı

Türk pop şarkıcısı Sertab Erener, 21 yıllık aradan sonra Eurovision sahnesine geri dönecek. 2003 Eurovision Şarkı Yarışması’nı “Everyway That I Can” adlı şarkısıyla kazanan şarkıcı, bu yıl 7-11 Mayıs tarihlerinde İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen yarışmaya davet edildi.

“Bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması’nın düzenlendiği İsveç’ten davet aldım. Yarışma gecesine hazırlanmaya başladım” diye ekledi. Ayrıca 2003 yılında Letonya’da düzenlenen yarışmayı kazanan ilk ve tek Türk sanatçı olduğu “Everyway That I Can” adlı şarkısının farklı bir versiyonunu seslendireceğini de duyurdu. Şarkının söz ve müziği Sertab Erener ve Demir Demirkan’a ait.

1964 doğumlu Erener, 1980’li yıllarda kendi kariyerine başlamadan önce Türkiye’nin en ünlü şarkıcılarından Sezen Aksu’nun arka vokali olarak çalıştı. 2003’teki Eurovision zaferinin ardından “Everyway That I Can” Avrupa’daki listelerin zirvesine ulaştı. Festivalin 50. yılını kutlayan 2006 Eurovision yayınında şarkı aynı zamanda tüm zamanların en iyi dokuzuncu Eurovision şarkısı seçildi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap